Retkeilymahdollisuudet

Nellimissä pääsee erämaiseen luontoon heti kun menee mökin ovesta ulos. Venäjän raja on suljettu ja tarkoin vartioitu, mutta se on näkemisen arvoinen esimerkiksi Paatsjoen sillalta. Sinne on matkaa 10 km kylältä. Norjan raja on 50 km päässä ja heti rajan tuntumassa on Övre Pasvik -kansallispuisto. Sinne vie merkitty polku.

Tsarmitunturille on matkaa noin 25 km. Tutustu tunturialueeseen vain, jos osaat kulkea ilman merkittyjä reittejä.

Inarin kylälle on matkaa 90 km. Siellä on Suomen kolmanneksi suosituin museo, saamelaismuseo Siida. 

Hiihtokeskus Saariselkä sijaitsee 90 km Nellimistä. 

Inarin seudulta löydät monipuolisen valikoiman retkikohteita kaikkina vuodenaikoina.

Talvikalastus eli juomukset

Koe hiljainen ja avara, talviasuinen erämaajärvi kaamoshämärässä kalastamalla perinteisesti ikivanhalla tavalla, kokemalla jään alla olevia verkkoja. Kalatakuu – ellei verkoissa sattuisi olemaan mitään, otamme aiemmin sieltä pyydettyjä kaloja mukaan ja paistamme fileitä avannon reunalla. Maistat tuoretta, puhdasta ja herkullista lähiruokaa parhaimmillaan. Lisäksi kuumaa juomaa, josta voit esittää oman toiveen. Kokeilemme myös pilkkimistä, eli ongimme jäähän kairatun reiän kautta matopilkillä.

Rekikoira-ajelu

Lähde lepuuttamaan sieluasi koiravaljakkoajelulle talviseen luontoon pariksi tunniksi. Muista pukeutua hyvin!

Maisema vaihtuu ja mielesi rauhoittuu luonnon keskellä kun kuuluu vain koirien tassujen hentoista viuhkinaa valjakon kiitäessä uskomattoman kauniita Inarin järvimaisemia. Tutustut myös koirafarmin inarinsaamelaiseen isäntäväkeen ja lepovuorossa oleviin koiriin. Kuumaa mehua tarjolla kodassa retken lopussa.

Revontuliajelu moottorikelkan reessä

Koe mystinen erämaaluonto katselemalla ympärillesi moottorikelkan reen kyydistä myöhään iltapimeässä. Jos sää sallii ja olet onnekas, voit nähdä revontulia pohjoisella taivaalla. Näet metsässä puikkelehtivien moottorikelkkaurien verkoston ja miltä Nellimin kylä näyttää metsästä päin, poromiehen silmin.

Nellimissä ei ole ylimääräisiä valoja. Pääset näkemään tähtitaivaan tähdenlentoineen ja satelliitteineen tarkasti jos sää on selkeä. Pyrimme ajoittamaan retken katsoen sää- ja revontuliennusteista parhaimman ajankohdan.

Näet Nellimin kirkon, paikallista asutusta ja Inarijärveä. Käymme laavulla tulistelemassa, paistamassa makkaraa ja halloumijuustoa sekä juomassa kuumaa kaakaota.

Lumikenkien vuokraus

Voit vuokrata lumikengät ja käydä kävelemässä vaikkapa Inarijärvellä. 

Voit pyytää tarjouksen myös opastetusta lumikenkäretkestä lähivaaroihin, joista näkee kauniita järvimaisemia. Voimme tehdä siellä tulet ja nauttia myös eväitä.

Polkupyörän vuokraus

Nellimin lähiympäristöstä löydät lukemattomia retkikohteita, joissa pyöräily onnistuu mainiosti. Pyöräillessä voit pysähtyä ihailemaan maisemia, pitää luontokuvaustuokioita ja jatkaa taas matkaa.

Pyöräilyreitti on hyvä suunnitella etukäteen oman kunnon mukaan. On hyvä ajatus lähteä porukalla liikkeelle, sillä silloin haaverin sattuessa apukin on lähellä.

 

Kysy lisää

Ota yhteyttä puhelimitse p. 040 513 0746, tai jätä alla olevalla lomakkeella yhteydenottopyyntö.

FI

Kiitos yhteydenotostasi!

Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian